söndag 12 juli 2015

Vaniljbullar!

Hej allesammans!
På västkusten har det idag varit en lite mullig dag och då passar jag på att baka bullar. I detta inlägg har jag tänkt visa hur man bakar vaniljbullar. Det är runda goda bullat fyllda med len vaniljkräm, penslade med smör och doppade i strösocker. I detta recept fuskar jag och använder marsánkräm men det går precis lika bra att koka sin egen vaniljkräm.

Du behöver:
2 dl mjölk eller kaffegrädde
25 gram jäst
75 gram smör
3 msk strösocker
1 ägg
7 dl vetemjöl ca

Fyllning:
3 dl marsánkräm

Garnering:
Smält smör
Socker

Gör såhär
Ljumma vätskan till 37 grader. Lös upp jästen i lite av den.
Rör matfett och socker smidigt i degbunken.
Tillsätt ägget, jästen och degspadet.
Arbeta i mjölet till en smidig deg.
Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek.
Förbered vaniljkrämen, följ anvisningarna på paketet.
Kavla ut degen till en stor fyrkantig kaka. Tag med mått ut runda kakor, ca 9 VM i diameter.
Lägg på en klick vaniljkräm. Nyp ihop bullarna till smp knyten. Lägg dem med skarven nedåt på plåten. Låt dem jäsa väl.
Grädda mitt i ugnen 7-10 minuter i 250 grader.
Pensla de gräddade bullarna med smält smör och doppa i socker


Hoppas att ni gillade recept och att ni testar att baka bullarna. Receptet kommer ifrån kokaihop.se

Baka lugnt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar