torsdag 2 juli 2015

Pink Lemonade

Pink Lemonade!

Hej allesammans! Äntligen börjar det bli varmare och då kan det vara skönt att ha något att svalka sig med. Ännu roligare blir det ju om man gör det med något man har gjort själv. Därför har vi tänkt publicera ett recept på en lemonad. Tack vare lemonadens syrliga friskhet är det en riktigt svalkande sommardrink med härlig färg. Tyvärr togs det inga bilder på drickan så ni får detta inlägg utan bild.

Du behöver:
10 citroner
2-3 dl socker (beroende på hur söt du vill ha den)
5-8 dl iskallt vatten (beroende på hur stark du vill ha den)
2 färska rödbetor
Isbitar

Gör såhär:
Pressa citronerna. Använd helst en maskin eftersom man får ut mer saft och det går fortare men det går bra att pressa för hand också. Tänk då på att använda lite mindre socker och vatten. Efter det ska du blanda saften med sockret.

När detta moment är gjort tar du de skalade och skivade rödbetorna och blandar med vattnet. När du fått en fin rosa färg häller du i det färgade vattnet i citronblandningen. Tänk på att den rosa färgen blir ljusare när du har hällt i vattnet i citronsaften.

Nu är det bara att hälla upp lemonaden i en tillbringare och ösa på med isbitar. Drick och NJUT!

Hoppas att ni gillar detta svalkande recept och prövar att göra lemonaden för den är verkligen värd att provas. Baka lugnt och ha en fortsatt bra sommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar