lördag 18 juli 2015

Frasiga minibärspajer

Hej allesammans!
På sommaren är det ofta man vill gå på picknick eller åka ut på sjön. Det är ganska lätt att göra någon varmrätt men lite knepigare att hitta på en efterrätt. Här kommer ett recept på en perfekt efterrätt till sommarens alla picknickar. Du kan ta med dig bottnarna och sedan fylla med kvargen och bären när de ska ätas.

Pajskal:
100 gram smör
1.5 dl vetemjöl
1 dl havregryn 
0.5 dl strösocker

Fyllning:
250 gram kvarg (hallon eller citron)
Färska bär (t.ex. Blåbär och hallon)

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret, ta från värmen och rör ner mjöl, havregryn och socker. Låg svalna något. Tryck ut degen i mazarinformar och stoppa in i kylen 10-15 minuter. Grädda i mitten av ugnen ca 8 minuter. Låt svalna och toppa med kvarg och blåbär.

Ät och njut!

Här kommer några bilder på pajerna:



Hoppas att ni testar att baka detta recept för det är verkligen värt att testa!

Baka lugnt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar