Citron och
limoncellocupcakes
Dessa små sötsura läckerheter passar till det mesta. Om du inte har limoncello hemma är det bara att göra helt vanliga muffins men tänk då på att ersätta den av någon slags vätska.Cupcakes
65 g mjukt smör
¾ dl
strösocker
I dl
vetemjöl
Finrivet skal
av en citron + en matsked av saften
I ägg
3 msk
limoncellolikör
Lemoncurd:
Saften av
tre citroner
I msk
majsstärkelse
I ¾ dl
strösocker
3 ägg
1 msk crème
fraiche
Glasyr:
5 msk lemoncurd
75 g mjukt
smör
2 dl
florsocker
I msk
citronsaft
Så här gör
du Lemoncurd:
Gör lemoncurd
genom att blanda citronsaft, majsstärkelse och socker i en kastrull. Hetta upp
på låg värme under omrörning i 1-2 minuter. Vispa samman äggen. Dra kastrullen
från värmen och rör ner äggsmeten i sockerblandningen. Vispa kraftigt för att
blanda väl, lägg sedan tillbaka på plattan. Rör hela tiden tills lemoncurden
blivit krämig. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt crème fraichen. Låt
svalna.
Så här gör
du muffinsen:
Sätt ugnen
på 180 grader. Placera 16 små muffinsformar på en plåt. Mät upp socker, mjöl,
citronskal och ägg i en bunke och vispa med elvisp till en jämn smet. Fördela smeten
i formarna. Sätt in plåten i ugnen i 10-12 minuter till muffinsen höjt sig och
känns fast. Låt svalna.
Spara 2 msk
lemoncurd och stryk ut resten av kakorna med en kniv.
Mät upp
smör, florsocker, citronsaft och lemoncurd i en stor skål och vispa ihop till
en jämn mjuk kräm. Skeda ner krämen i en spritspåse och spritsa över varje
kaka.
Hej! Kan ni inte lägga ut receptet på Oscar II:s tårta?
SvaraRadera/johan, ett bloggfan
Ja nu har vi gjort det. Kul att du gillar vår blogg och bra att du tipsar oss om vad vi ska lägga ut.
SvaraRaderaHälsningar Hedda:)
Ps. tårtan som vi bakade blev jättegod! Ds.
Tack för att ni la ut tårtan! Nu blir det hem och baka!
SvaraRadera/johan