Detta är en
perfekt paj för dig som inte tycker om de stora, mjuka och kanelsmakande
äppelbitarna i en äppelpaj.
Recept till
pajdegen:
3 dl
vetemjöl
150 gram
smör eller margarin
1 ägg
Recept till
fyllningen:
100 gram
smör eller margarin
1 ½ dl
socker
2 ägg
3 stora
syrliga äpplen (helst gröna)
Recept till
enkel vaniljsås:
1 ägg
2 msk socker
1 msk
potatismjöl
4 dl mjölk
1-2 msk
vaniljsocker
Så här gör
du:
Gör pajdegen
genom att köra alla pajingredienserna i en matberedare. Tryck ut pajdegen i
formen och låta vila lite.
Medan gör du
fyllningen. Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Rör ner äggen, ett i taget,
och rör smeten lite pösig. Riv äpplena grovt och blanda dem direkt i äggsmeten.
Häll i fyllningen i den degklädda formen.
Grädda kakan
i nedre delen av ugnen tills den fått lite färg. I ca 35 minuter. FärdigtJ
Till
vaniljsåsen så ska du sjuda alla ingredienserna förutom vaniljsockret. Sjud dem
tills såsen börjar tjockna. Därefter låter du såsen kallna innan du häller ner
vaniljsockret.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar