onsdag 6 mars 2013

Äppelpaj!


Vår speciella äppelpaj

 

Detta är en perfekt paj för dig som inte tycker om de stora, mjuka och kanelsmakande äppelbitarna i en äppelpaj.

Recept till pajdegen:

3 dl vetemjöl

150 gram smör eller margarin

1 ägg

Recept till fyllningen:

100 gram smör eller margarin

1 ½ dl socker

2 ägg

3 stora syrliga äpplen (helst gröna)

Recept till enkel vaniljsås:

1 ägg

2 msk socker

1 msk potatismjöl

4 dl mjölk

1-2 msk vaniljsocker

Så här gör du:

Gör pajdegen genom att köra alla pajingredienserna i en matberedare. Tryck ut pajdegen i formen och låta vila lite.

Medan gör du fyllningen. Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Rör ner äggen, ett i taget, och rör smeten lite pösig. Riv äpplena grovt och blanda dem direkt i äggsmeten. Häll i fyllningen i den degklädda formen.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen tills den fått lite färg. I ca 35 minuter. FärdigtJ

Till vaniljsåsen så ska du sjuda alla ingredienserna förutom vaniljsockret. Sjud dem tills såsen börjar tjockna. Därefter låter du såsen kallna innan du häller ner vaniljsockret.

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar