lördag 9 mars 2013

Havreflarn

Små utsökta flarn. Passar lika bra till olika mousser och pannacottor, som det gör att bara äta utan något annat på.

Recept:

75 g smör eller margarin

1 dl havregryn

1 dl vetemjöl

1 dl socker

2 msk grädde eller mjölk

2 msk ljus sirap

¼ tsk bakpulver

Så här gör du:

Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt de övrig ingredienserna och rör till en smidig smet. Klicka ut smeten på en smord plåt eller ett bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 5 minuter. Låt flarnen svalna något. Lossa dem från plåtarna och böj dem ev. över en kavel eller liknande. FärdigtJ

1 kommentar:

  1. Tips: Gör ganska små klickar om du gör havreflarn eftersom de växer ganska mycket i ugnen och då är risken att de växer ihop.

    SvaraRadera