torsdag 25 april 2013

Teknikfilmer och tävling med hemligt pris!!!


Teknikfilmer och tävling med pris!

Hej alla bloggläsare! Vi kommer framöver att lägga ut några teknikfilmer. Det betyder att vi kommer lära ut hur man t.ex. separerar vitan från gulan eller hur man lägger upp smet i muffinsformar på ett snyggt sätt.

En annan sak är att vi kommer att ha en tävling om bästa cupcakesreceptet. Vinnaren får sitt recept utlagt på bloggen. Om vinnaren också skriver adressen kommer vi att skicka ett hemligt pris. Ni kommer att få reda på det när vi har valt en vinnare. Ni skickar in receptet på kommentarfältet på detta inlägg. Det är viktigt att skriva receptet till cupcakesen för annars kan vi inte baka de och eventuellt adressen om ni vill vinna ett hemligt pris.

REGLER FÖR TÄVLINGEN:

·       Ni måste ha topping på era cupcakes (annars är det inte cupcakes)

·       Receptet får inte vara något av våra recept på bloggen!

 

 

2 kommentarer:

 1. Hej Siri och Hedda!

  Här kommer mitt tävlingsbidrag. Receptet räcker till ungefär 16 cupcakes. De heter "Johans hallonmaränglemoncurdcupcakes!" Kanske lite långt namn, men men. Så här gör man:

  Cupcakesmeten:

  2 Ägg
  2 dl Strösocker
  2 dl Mjölk
  1 dl Matolja
  4 dl Vetemjöl
  2 tsk Bakpulver
  2 tsk Vaniljsocker
  1 krm Salt

  Börja med att blanda alla torra ingredienser utom sockret i en separat skål. Sedan vispar man sockret och äggen pösigt med en elvisp. Sen häller man i de torra ingredienserna i socker- och äggblandningen. Sist häller man i mjölken och oljan. Det är viktigt att det inte är olivolja, för då smakar det konstigt. Sen fyller man de 16 cupcakeformarna till ungefär två tredjedelar. Grädda i ugnen i 200° i ungefär 15 minuter, tills de har fått fin färg.

  Fyllning
  1 burk Lemon Curd

  Gör ett hål i varje cupcake med en kniv, ungefär som man gör semlor. Fyll hålen med en dryg tesked (eller ta två om man vill festa på och känner sig på gott humör) lemon curd i varje cupcake. Sedan lägger man på locket igen.

  Hallonmarängtopping
  1½ Äggvita
  1 ½ dl Strösocker
  Saft av 1/4 citron
  100g Färska hallon

  Börja med att blanda hallonen med 1/2 dl strösocker. Mosa det så att det blir som en härlig röd gröt. Sedan vispar man äggvitan med 1/2 dl strösocker. Det här måste man göra med elvisp för det ska bli hårt. Nu kommer det lite trixiga: Under slutet av vispningen ska man göra det över ett vattenbad. Man tar en ungstermometer och sätter i marängen medan man vispar. Det ska bli hela 60 grader varmt. Det tar en stund, för det är ganska varmt. Vispa på och tappa inte tålamodet, det blir fint det här. När det har blivit 60 grader tar man bort skålen från vattenbadet och tar i det sista 1/2 dl strösockret och samtidigt hallonblandningen. Nu ska det fortsätta vispas! (Puh.) Vispa tills marängen är så hård att man kan föra skålen över huvudet utan att få marängklet i håret. Chansa inte.

  Sen: När marängsmeten har svalnat toppar man på den nu rosa och härliga marängen på varje cupcake. Helst med en sprits.

  Vill man lyxa till det ännu mer kan man bränna av marängerna med en gasolbrännare, om man har en. Jag försökte med det men min funkade inte. Och de blir lika goda utan bränning. Fast kanske lite tjusigare om man lyckas bränna dem.

  Lycka till! Hoppas jag vinner!

  Johan Erlandsson
  Krukmakargatan 63
  117 41 Stockholm

  SvaraRadera
 2. Hej Johan!
  Vad roligt att du har skickat in ett recept! Det verkar jättebra. Jag har testat en annan variant av detta förut men aldrig såhär. Det ska bli jättespännande att testa det!
  Lycka till/ Hedda

  SvaraRadera