tisdag 23 april 2013

Chokladcupcakes med cream cheese-topping



Chokladcupcakes med cream cheese-topping


Dessa går alltid hem och är jättelätta att göra. Passar bra till kalaset.

Recept:

100 gram smör eller margarin

2 ägg

2 ½ dl socker

2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

4 msk kakao

2 dl vetemjöl

½ tsk bakpulver

Cream cheese:

60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron, saften
100 g philadelphiaost

Dekorationer:

lite citronskal

eventuellt ett basilikablad på varje

Gör såhär:

Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de övriga ingredienserna. Blanda till sist i matfettet. Fördela smeten i formarna. Fyll dem inte till mer än ¾. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i tio minuter. De ska vara lite kladdiga i mitten. Ungefär som en kladdkaka. Låt svalna.

Cream cheese:

Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt. Vispa i philadelphiaosten. Bred på den. Strö sedan över lite citronskal och toppa med ett basilikablad. Klart!  

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar