tisdag 23 april 2013

Passionsfruktsmacarons



Passionsfruktsmacarons


Dessa lyxiga macarons är absolut värda att testa! Min pappa och bästis som inte gillade macarons förut gillar det nu tack vare dessa.

Recept:

100 gram sötmandel

3 dl florsocker

3 äggvitor

½ dl strösocker

gul karamellfärg

Fyllning:

100 g smör

 

1,5 dl florsocker

 

1 tsk vaniljsocker

 

1 äggula

 

3 passionsfrukter

 

cirka 50 gram philadelphiaost

 

Gör såhär:

 

Skålla, skala och mal mandeln. Om man inte har en kvarn så kan man använda matberedare. Blanda mandel och florsocker. Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp. Man kan se om det är tillräckligt genom att sätta bunken ovanför huvudet. Om äggsmeten rinner ner är det inte bra. Den ska ”sitta fast” i bunken. Tillsätt strösockret och vispa till en styv marängsmet. Blanda försiktig ner mandel-florsockerblandningen. Färga smeten gul.

 

Klicka ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt. Det ska bli cirka 40 kakor. Låt vila i 15 minuter innan de sätts in i nedre delen av ugnen i 150 grader och gräddas i 15 minuter.

 

Till krämen:

 

Vispa smör, philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker.

Vispa ner äggulan.

Blanda ner passionsfrukterna.

Bre ut krämen på hälften av mandelkakorna.

Lägg ihop macaronerna. Färdiga!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar