Passionsfruktsmacarons
Dessa lyxiga macarons är absolut värda att testa! Min pappa
och bästis som inte gillade macarons förut gillar det nu tack vare dessa.
Recept:
100 gram sötmandel
3 dl florsocker
3 äggvitor
½ dl strösocker
gul karamellfärg
Fyllning:
100 g smör
1,5 dl
florsocker
1 tsk
vaniljsocker
1 äggula
3
passionsfrukter
cirka 50 gram philadelphiaost
Gör såhär:
Skålla, skala
och mal mandeln. Om man inte har en kvarn så kan man använda matberedare.
Blanda mandel och florsocker. Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp. Man
kan se om det är tillräckligt genom att sätta bunken ovanför huvudet. Om
äggsmeten rinner ner är det inte bra. Den ska ”sitta fast” i bunken. Tillsätt strösockret
och vispa till en styv marängsmet. Blanda försiktig ner
mandel-florsockerblandningen. Färga smeten gul.
Klicka ut
smeten på bakplåtspappersklädd plåt. Det ska bli cirka 40 kakor. Låt vila i 15
minuter innan de sätts in i nedre delen av ugnen i 150 grader och gräddas i 15
minuter.
Till krämen:
Vispa smör, philadelphiaost,
florsocker och vaniljsocker.
Vispa ner
äggulan.
Blanda ner
passionsfrukterna.
Bre ut krämen
på hälften av mandelkakorna.
Lägg ihop
macaronerna. Färdiga!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar