söndag 30 augusti 2015

Sirapsbröd!


Hej allesammans!

Jag har en tendens att vara väldigt sötsugen på morgonen, ni kanske också känner igen er i det. Därför kommer ett recept på världens bästa bröd för er som känner igen er i detta! Det är inte söt-sliskigt som t.ex. En kanelbulle men det har den där lite söta eftersmaken! Hoppas detta mättar rest sötsug!

Du behöver:

50 g smör
5 dl filmjölk/yoghurt
50 g jäst
2 dl sirap
2 tsk salt 
6 dl mjöl
6 dl rågsikt

Gör såhär:

Smält smöret och tillsätt sedan filen/yoghurten. Blandningen ska vara 37 grader. Smula sedan jästen och häll över degvätskan så att jästen smälter. Tillsätt sedan övriga ingredienser till en len och fin deg! 

Kåt den jäsa till dubbel storlek, ca 1,5 timme. 

Baka ut degen till två limpor och låt den jäsa yttligare 1 timme. (Jag la degen i avlånga formar). Grädda i ugnen 20 min i 200 grader. Ta ut bröden och täck dem med folié så de inte blir för mörka och grädda den 20 minuter till. Färdiga!!

Baka lugnt!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar