fredag 4 september 2015

Plommonsylt!

Hej allesammans!

Idag gjorde vi sylt på plommonen. Det gjorde vi av resterna från saften som vi gjorde i måndags. Som alla andra recept var detta väldigt enkelt och det går att ha till bl.a. Ost och på mackan! Det vi älskar i den är att den har en perfekt syra. Glöm inte att hålla utkik efter vår plommonvlogg som kommer i vecka förmodligen!

Du behöver:
Alla rester från silningen till saften. (Kolla receptet)
2 msk socker
1 msk vatten

Gör såhär: 
Kärna ur plommonen och skär dem i mindre bitar. Koka upp allt tillsammans och häll upp i rena burkar. Vänd på burken så den står upp och ner för att den lättare ska kunna stelna. Hoppas det blir gott!!

Baka lungt!

Bilden är från Mylittlebakery.wordpress.com eftersom att våran redan är uppäten😁

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar