Du behöver:
Till kexen:
200 gram smör
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
Till smörkrämen:
75 gram smör
1,5 dl florsocker
Till sylten:
7 msk hallonsylt
1 gelatinblad
Gör såhär:
Mördegskakorna:
Arbeta ihop ingredienserna i en matberedare eller för hand tills degen har en bra konsistens. Låt stå i kylen i 30 minuter.
Kavla ut degen till en platt rundel och stansa ut cirklar, cirka 5 centimeter i diameter. På hälften av kakorna gör du en mindre rundel, cirka 1 centimeter i diameter där sylten ska sticka ut.
Grädda i ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.
Smörkrämen:
Blanda alla ingredienser till en bra smörkräm. Med ganska fast konstisens.
Sylten:
Låt 1 gelatinblad ligga i kallt i cirka 5 minuter. Medan låter du sylten sjuda och sedan blandar du i gelatinbladet i den uppvärmda sylten.
Montering:
Ta en kaka utan hål och bred på smörkrämen. Därefter sätter du på locket med ett hål i. I hålet skedar du ner sylten och sedan är din kaka klar! Upprepa denna procedur.
Baka lugnt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar