tisdag 11 augusti 2015

Hemmagjorda singoalla

Många har säkert ätit Singoalla-kex till fikat någon gång men inte tänkt på vad de innehåller. Det började Siri och jag tänka på och kom till slut fram till att vi ville testa att tillverka dessa läckerbitar. De verkade inte så svåra att göra och allt blir ju godare hemmagjort!😜

Du behöver:
Till kexen:
200 gram smör
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl

Till smörkrämen:
75 gram smör
1,5 dl florsocker

Till sylten:
7 msk hallonsylt
1 gelatinblad

Gör såhär:
Mördegskakorna:
Arbeta ihop ingredienserna i en matberedare eller för hand tills degen har en bra konsistens. Låt stå i kylen i 30 minuter.

Kavla ut degen till en platt rundel och stansa ut cirklar, cirka 5 centimeter i diameter. På hälften av kakorna gör du en mindre rundel, cirka 1 centimeter i diameter där sylten ska sticka ut.

Grädda i ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.

Smörkrämen:
Blanda alla ingredienser till en bra smörkräm. Med ganska fast konstisens.

Sylten: 
Låt 1 gelatinblad ligga i kallt i cirka 5 minuter. Medan låter du sylten sjuda och sedan blandar du i gelatinbladet i den uppvärmda sylten.

Montering:
Ta en kaka utan hål och bred på smörkrämen. Därefter sätter du på locket med ett hål i. I hålet skedar du ner sylten och sedan är din kaka klar! Upprepa denna procedur.



Baka lugnt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar