söndag 9 juni 2013

kladdig kladdkaka




Kladdkaka

Denna kladdiga kaka är jättegod och det behövs bara en kastrull. Den går snabbt som blixten att göra och det blir knappt någon disk.

Ingredienser                       

  • 100 g smör
  • 2 12 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 12 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
Garnering:
  • florsocker
Till servering:
 
·         Grädde eller varma hallon
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med en kant som går att ta av. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och frukt.
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar