Kladdkaka
Denna kladdiga kaka är
jättegod och det behövs bara en kastrull. Den går snabbt som blixten att göra
och det blir knappt någon disk.
Ingredienser
- 100 g smör
- 2 1⁄2 dl strösocker
- 2 ägg
- 1 1⁄2 dl vetemjöl
- 3 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
Garnering:
- florsocker
Till
servering:
·
Grädde eller varma hallon
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och
ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll
smeten i en smord och bröad form med en kant som går att ta av. Grädda mitt i
ugnen ca 20 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten.
Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och
frukt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar