Prinsesstårtor
är jättegoda och vad kan då vara ännu godare och ännu lyxigare? Jo, små
prinsesstårtor. Men se till att äta upp de samma dag, annars mjuknar marsipanen
och grädden smakar surt.
Recept:
3 tårtbottnar, köpta eller hemgjorda
1 rulle marsipan
Fyllning:
här kan man bestämma lite själv men vi tog
vispad grädde
smält choklad
vaniljsås (receptet är samma som till vaniljovalerna)
hallonsylt
Dekoration:
hallon
florsocker
3 tårtbottnar, köpta eller hemgjorda
1 rulle marsipan
Fyllning:
här kan man bestämma lite själv men vi tog
vispad grädde
smält choklad
vaniljsås (receptet är samma som till vaniljovalerna)
hallonsylt
Dekoration:
hallon
florsocker
Gör såhär: Tryck i ett glas i tårtbottnarna. Då
för du 3 stycken runda cirklar. Smeta sedan på lite fyllning på varje botten.
Tänk på att ta lagom mycket fyllning. Det ska vara fyllning på den som är högst
upp också.
Nu kommer det svåraste, sätt på marsipanen. Börja med att kavla ut den så marsipanen blir lite tunnare och större. Klipp ut en rund cirkel i t.ex. smörpapper och använd som mall när du ska skära ut tårtorna. Tänk på att göra mallen större än vad diametern är på dina tårtbottnar. Släta sedan ut marsipanen så den inte veckas.
Pudra på florsockret och sätt på ett hallon.
Klara att ätas!
Nu kommer det svåraste, sätt på marsipanen. Börja med att kavla ut den så marsipanen blir lite tunnare och större. Klipp ut en rund cirkel i t.ex. smörpapper och använd som mall när du ska skära ut tårtorna. Tänk på att göra mallen större än vad diametern är på dina tårtbottnar. Släta sedan ut marsipanen så den inte veckas.
Pudra på florsockret och sätt på ett hallon.
Klara att ätas!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar