söndag 9 juni 2013

Vaniljovaler


Vaniljovaler

En variant på det goda bakverket vaniljhjärtan. Egentligen är det ingen skillnad förutom formen.


En ganska fult resultat men de blev goda!

 

Recept:
4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 dl socker
200 g smör

Vaniljkrämsfyllning:
1 ½ dl grädde
1 äggula
2 tsk socker
1 msk potatismjöl
2 tsk vaniljsocker

Garnering:
florsocker

Smörj mazarin- eller hjärtformarna. Blanda alla ingredienser till degen i en matberedare eller för hand. Låt den degen ligga i kylskåp i cirka en halvtimme.
Till vaniljkrämen: blanda alla ingredienser utom vaniljsockret. Sjud under omrörning tills krämen är tjock. Kyl den och smaksätt sedan med vaniljsocker.
Kavla ut degen ganska tjock. Klä formarna med degen. Fyll med vaniljkräm och täck med ett lock av degen. Ställ formarna på en plåt.
Grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter. Ugnen ska vara på 200 grader.
Låt kakorna svalna. Stjälp sedan försiktigt upp de på ett fat. Pudra lite florsocker över varje kaka.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar