torsdag 18 juni 2015

Rabarbermarräng!

Idag kommer ett lite lustigt recept! Det är nämligen en rabarbermaräng! Detta är superenkelt och det ända som tar tid är att ha dem i ugnen! Om du inte bara vill ha söta maränger så är detta superbra. En syrlig maräng med rabarbersmak.

Du behöver:
2 äggvitor
1 dl strösocker
2 rabarberstavar

Gör såhär:
Sätt ugnen på 120 grader. Vispa upp äggvitorna till ett fast skum så att du kan hålla bunken över huvudet. Sedan tillsätter du lite strösocker i taget medans du fortsätter vispa. Smeten ska fortfarande vara fast. Sedan skär du rabarbern i centimeter stora bitar och kokar upp dem tills de har löst upp sig och är mjuka. Låt dem stelna och tillsätt sedan den i marängsmeten, (obs, ta lite i taget och vispa fortfarande så att smeten håller sin stadga). Spritsa eller klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper på och ställ in i ugnen ca  45-60 min. Detta varierar stort från ugn till ugn så se till att hålla koll på dem och prova sedan med en sticka om de är klara!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar