lördag 20 juni 2015

Rabarberchips!

Hej allesammans!
På bloggen har vi som sagt börjat med en rabarber-vecka och lagt upp några smarriga rabarberrecept. Men när man arbetar med råvaran rabarber finns det några saker som är viktiga att tänka på.
1: Rabarber är mycket surt så det kan vara bra att söta den med något slags sötningsmedel, exempelvis socker
2: Rabarberns blast innehåller oxalsyra vilket kan vara giftigt för människan att äta
3: Rabarber är en mycket nyttig grönsak som innehåller vitaminer och andra hälsoämnen men ju mer du tillagar den desto färre hälsoämnen finns kvar i rabarbern

Många av våra rabarberrecept har varit söta men här kommer ett recept där rabarbern inte är med i en efterrätt. Utan fungerar som tilltugg.

Rabarberchips:
500 g rabarber
Smör
Olja
Salt

Gör såhär:
Sätt ugnen på 250 grader och häll på olja så plåten täcks med ett tunt lager. Därefter hyvlar du rabarberna med en osthyvel eller mandolin och strör ut dem över plåten. Efter det tar du ungefär två klickar smör och lägger in i ugnen i ungefär en kvart eller tills de ser gyllenbruna ut. Efter du tagit ut chipsen ur ugnen lägger du dem på hushållspapper för att torka samtidigt som du saltar dem. När chipsen känns tillräckligt torra är de redo att äta. Kan serveras med en gräddfilssås.

Hoppas att ni gillar det här receptet!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar